[...] po tych tanszych zawsze do kibla biegam Do tego na ostatnie 1,5mies zamierzalem kupic Kreatyne weidera i do tego D-ryboze co juz mi ktos odradzil , wiec zastapie ja zwykla glukoza. I tu kieruje pytanie do specjalistow, co do tego, i co z czym polaczyc w moim przypadku, ZMA? Carbo? diete mam dobra, staram sie jak moge jej trzymac chociaz ze [...]
[...] glukozę ma się o ten jeden etap mniej. Następnie przez resztę dnia zjadaj 200 g węglowodanów w każdym posiłku, co dwie i pół godziny. Połowę tej porcji powinna stanowić glukoza, a połowę węglowodany złożone. W ciągu dnia powinno się zjeść w sumie 1000-1200 g węglowodanów, w zależności od wagi ciała, objętości mięśni i codziennego [...]
skład carbonox: 95% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, glukoza, izomaltuloza**) normalnie czytając etykiety mamy skład od tego co jest najwięcej: maltodekstryna IG 80-150 w zależności od źródła glukoza IG 100 izomaltuloza IG 37 Izomaltuloza występuje naturalnie w miodzie, podobnie jak sacharoza, izomaltuloza zbudowana jest z reszty glukozy i [...]
wklejam artykul ktory kiedys pojawil sie na sfd. niestety nie wiem kto jest autorem bo nie mam zapisane (ale to nie jestem ja). temat to diety glodowkowe i ich efekty (jojo tez) po nich. "O tym że drastyczne niskokaloryczne diety nie przynoszą trwałych efektów w procesie odchudzania,przekonał sie zapewne każdy, kto choć raz na szybko próbował [...]
[...] organizm zacznie czerpać energie z ketonów, powstałych w wyniku przekształcenia tłuszczu. Tak więc niezbędne jest gromadzenie cukrów jako materiału zapasowego. Niestety, glukoza, jak i inne cukry proste, ma pewną charakterystyczną ceche - jest rozpuszczalna w wodzie, zaś jak wiadomo, ludzkie ciała składa sie w znacznej części z wody. To [...]
[...] przekroczysz bilans, zarówno proste jak i złożone w nadwyżce odłożą się w formie tkanki tłuszczowej. Najbardziej pożądanym węglowodanem dla organizmu jest oczywiście glukoza. To z niej bezpośrednio organizm czerpie energię. To przecież glukoza podawana jest w każdym przypadku ratowania życia w szpitalach (najcześciej na zmianę z solą [...]
[...] poprawy potrzebuje zostać dostarczone do mięśnia w dwie godzina oknie i wtedy znów przed 6 godzinami. Natychmiast po twoim treningu zużywasz się, aż do 400 kalorii w glukoza / białko napoju. 2 godzin później uderzyłeś uszkodzony mięsień znów z twoim regularnym posiłkiem. Twoje mięśnie teraz są załadowane z glukozą i białkiem i oni czekają [...]
[...] -Węglowodany. Jest to główne źródło energii, można je nazwać "paliwem". Węglowodany są łańcuchami o różnej długości z molekułami cukrów. Krótsze nazywamy prostymi-glukoza, fruktoza, trochę dłuższe dwucukrami-laktoza,maltoza,sacharoza a jeszcze dłuższe węglowodanami złożonymi-skrobia i glikogen. Organizm przechowuje węglowodany w [...]
[...] -Węglowodany. Jest to główne źródło energii, można je nazwać "paliwem". Węglowodany są łańcuchami o różnej długości z molekułami cukrów. Krótsze nazywamy prostymi-glukoza, fruktoza, trochę dłuższe dwucukrami-laktoza,maltoza,sacharoza a jeszcze dłuższe węglowodanami złożonymi-skrobia i glikogen. Organizm przechowuje węglowodany w [...]
[...] magazynowania. Więc kiedy podnosi się poziom insuliny, organizm traci magnez, a komórki stają się jeszcze bardziej odporne na insulinę. Naczynia krwionośne obkurczają się, glukoza ani insulina nie mogą dostać się do tkanek, co podnosi odporność tych ostatnich na insulinę, więc jej poziom zwiększa się jeszcze bardziej i organizm traci jeszcze [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] jest raczej stosowna dla diety masowej - z czego niby te mięśnie mają rosnąć, jeśli insulina nie upycha w nich aminokwasów? Chyba że jest to neoglukogeneza potreningowa, gdy glukoza tworzy się z aminokwasów z białka 'zewnętrznego' (w czasie treningu glukoza wędruje do komórek mięśniowych bezinsulinowo). Samo TKD w porównaniu z CKD daje większą [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest nizszy tym lepiej. Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez [...]
[...] lecytyna (emulgator), beta-karoten (barwnik), witaminy , składniki mineralne Opisze po krotce czym sa poszczegolne skladniki. Dextroza - jest to cukier prosty, inaczej glukoza, jego "dzialanie" jest podobne do dzialania cukru z cukierniczki. Ma wysokie ig, szybko sie wchlania i szybko slad po niej zanika... Przyczynia sie do [...]